Bouwkosten berekenen met handige calculators!

Stukadoorwerk wordt gebruikt om een glad, vlak oppervlak te bieden aan binnenwanden en plafonds. Deze gladde wanden zijn geschikt voor decoratie met verf of behang. Gips heeft ook het extra voordeel van het bieden van geluids- en warmte-isolatie, en het is ook brandwerend.

Nat stucwerk is de traditionele methode voor stucwerk, en vergis je niet, het is een moeilijke techniek om te beheersen. Een professionele stukadoor lijkt misschien veel geld te kosten, maar een amateur die probeert te stukken zal waarschijnlijk veel moeilijkheden tegenkomen, vooral als je probeert een glad, vlak oppervlak zonder uitpuilingen of afwijkingen te bereiken.

De sleutel tot goed stukadoorswerk is om de muur op te delen in beheersbare gebieden en ze een voor een aan te pakken. Het gebied moet goed worden voorbereid, inclusief ervoor zorgen dat het te pleisteren gebied schoon is en indien nodig wordt voorzien van het juiste bindmiddel.

Vraag gratis offertes aan voor uw stucwerk. Binnen 2 minuten geregeld.

Inhoudsopgave van deze pagina

Stucwerk prijzen
Stukadoor kosten per m2
Stukadoor kosten per uur
Rekenvoorbeelden
6 keuzes die van invloed zijn op de prijs

Binnenkant huis

Muur stucen:

0
Hoeveel m2 wilt u laten spackspuiten?
0
Hoeveel m2 wilt u laten stucen?
0
Hoeveel m2 wilt u laten stucen?
0
Hoeveel m2 wilt u laten stucen?
0
Met uw muren behangklaar zijn?
0
Met uw muren sausklaar zijn?
0
Bepaal hoeveel m2 tadelakt u wilt hebben
0
Bepaal hoeveel m2 beton ciré u wilt hebben
0
Bepaal hoeveel m2 Microcement/microbeton u wilt hebben

Plafond stucen:

0
Met uw muren behangklaar zijn?
0
Met uw muren sausklaar zijn?
0
Hoeveel m2 wilt u laten spackspuiten?
0
Hoeveel m2 wilt u laten stucen?
0
Hoeveel m2 wilt u laten stucen?
0
Hoeveel m2 wilt u laten stucen?

Stucwerk herstellen/repareren:

0
Hoeveel m2 wilt u laten schuren?
0
Hoeveel m2 wilt u laten schuren?
0
Hoeveel m2 wilt u laten herstellen?
0
Hoeveel m2 wilt u laten herstellen?
0
Hoeveel m2 wilt u laten herstellen?
0
Hoeveel m2 wilt u laten herstellen?

Buitenkant huis

0
Hoeveel m2 gevel wilt u laten stucen?
Indicatieprijseuro

Wat kost stucwerk?

Jammer genoeg variëren stukadoorsopdrachten nogal in complexiteit en daarom is het moeilijk om vaste prijzen voor specifieke banen te beschrijven. Sommige stukadoors brengen een dagtarief in rekening en anderen berekenen een vaste prijs voor de klus. Zoals met de meeste opdrachten voor renovaties, ben je veiliger bij het kiezen van de vaste prijs voor de hele klus om onverwachte facturen op het einde te voorkomen. Een dagtarief voor een stukadoor varieert van € 150,- – € 250,- afhankelijk van de benodigde materialen en de locatie.

stucwerk prijzen per m2

Stucwerk prijzen

Hoeveel je moet betalen om je kamer of het hele huis te laten stuken, hangt af van de hoeveelheid te pleisteren werk. De meeste stukadoors zullen een meting gebruiken van hoeveel vierkante meter wandruimte dekking nodig zal hebben. Dit komt vooral door het aantal gipsplaten en andere materialen die de stukadoor moet kopen, hoelang het werk zal duren en natuurlijk de arbeid. Bekijk in de tabel hieronder de gemiddelde prijzen voor stucwerk.

Dienst stukadoor Stukadoor kosten per uur, inclusief stucwerk
Spuitwerk € 25 – € 35 per uur
Stucwerk € 30 – € 45 per uur

Wat kost een stukadoor per m2?

Standaardisatie van de kosten op basis per vierkante meter stelt je in staat om offertes gemakkelijk te vergelijken. Een ander populair middel dat stukadoren gebruiken, is een maat voor de grootte van de kamer. Daarom is het gebruikelijk om prijzen te vinden in kleine, middelgrote en grote kamers. Dit alles geeft je een startpunt, want totdat de stukadoor binnenkomt om een kijkje te nemen, is alles wat je hebt een schatting.

Prijstabel gemiddelde kosten

Soort stucwerk Kosten per m2
Spuit werk € 7 – € 12 per m2
Stucwerk € 12 – € 25 per m2

Kosten per uur

Het uurtarief van een stukadoor (plus materiaalkosten) verschilt en is hieronder te zien.

Soort
stucwerk
Stucwerk kosten per uur
Spuitwerk € 25 – € 35 per uur
Stucwerk € 30 – € 45 per uur

stukadoor kosten per uur

Diverse rekenvoorbeelden

We geven je graag een overzicht van de diverse opties en bijbehorende kosten.

De goedkoopste optie

Spackspuitwerk is de meest voordelige stukadoorsoptie. Door middel van een spackspuit machine wordt spack op muren of plafonds gespoten. Wanden en plafonds moeten echter wel egaal zijn om deze methode te kunnen toepassen. Het werk kan door de spuitmachine snel worden gedaan, waardoor de prijs relatief voordelig is. Een kamer van 50m2 met spack laten bewerken kost gemiddeld 475 voor alleen de wanden.

De meest gekozen mogelijkheid

Spachtelplutz is de meest gekozen optie als het gaat om het laten uitvoeren van stucwerk. Dit soort heeft een kleine korrel en is harder dan spackspuitwerk. Het wordt handmatig aangebracht. Je betaalt ongeveer € 850,- voor het laten stucen van 50m2 aan spachtelputz.

De meeste exclusieve optie

Tadelakt is de mooiste en exclusiefste optie als het om stucwerk gaat. Een ervaren stukadoor brengt het op traditionele wijze aan op muren ene plafonds. Het is een zeer sterk soort stucwerk dat een zeer egaal resultaat geeft. Voor 50 m2 aan wanden betaal ongeveer € 7.000.

6 keuzes die van invloed zijn op de prijs

Je hebt veel verschillende keuzes wanneer je een stucwerkproject wilt laten uitvoeren. We hebben de zes belangrijkste keuze voor je op een rij gezet om je te helpen een weloverwogen besluit te nemen. Verdiep je in ons advies en de informatie en maak de beste keuze voor jou!

Keuze 1: Waarvoor wil je een stukadoor inzetten?

Afhankelijk van je wensen en situatie moet je bepalen welk soort stucwerk je wil hebben. We beschrijven verschillende situaties en ons advies.

Behang klaar of schilder klaar stucwerk: plafond laten egaliseren voor verf, sierpleister of behang. De stukadoor zal het oppervlak met de hand stuken en egaal maken, zodat je er vervolgens direct overheen kunt schilderen. Behang klaar maken kost minder tijd en is daarom goedkoper dan schilder klaar maken. Het stucwerk is minder nauwkeurig en egaal. Dit soort is dan ook niet geschikt om overheen te schilderen, omdat je oneffenheden zal zien.

Muur/plafond egaal af laten werken: hier is de spack spuitmethode de beste optie. Het wordt met een spuitmachine aangebracht en is hierdoor goedkoper. De basiskleur is wit, maar er kan voor een andere kleur worden gekozen. Je hoeft hierna niet nogmaals de muren te schilderen. Toevoeging van kleur kost € 2 extra per m2.

Sierpleister voor een egale muur of plafond: dit is de meest exclusieve optie en vereist expertise van de stukadoor. Hij zal een goede structuur aanbrengen. Het soort sierpleister kun je zelf kiezen. Granol heeft een grove structuur. Rustiekputz heeft een fijne korrel en kleine groeven. Spachtelputz is erg populair met een fijne tot grove korrel.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan en u ontvangt spoedig diverse prijsopgaven voor uw stucwerk.

plafond stucen prijzen

Keuze 2: Plafond of wanden laten stuken?

De kosten voor het laten stuken van een wand of plafond verschillen. Plafonds laten stuken is meestal duurder omdat de stukadoor boven zijn hoofd werkt en dat kost meer tijd. Het verschil is ongeveer 5 euro per m2. Bekijk het overzicht voor een indruk van de prijzen.

Ruimte in huis Gem. oppervlakte in m2 Gem. prijs per m2,
inclusief stukadoor
en stucwerk
Totaalprijs
Muren keuken 24 m2 € 15 € 360
Muren woonkamer 52 m2 € 15 € 780
Muren slaapkamer 40 m2 € 15 € 600
Plafond keuken 9 m2 € 20 € 180
Muren hal 26 m2 € 15 € 390
Plafond slaapkamer 16 m2 € 20 € 320
Plafond woonkamer 20 m2 € 20 € 400
Plafond hal 10 m2 € 20 € 200

Keuze 3: kies je voor stucwerk of spuitwerk?

Spuitwerk is goedkoper dan stucwerk dat met de hand wordt uitgevoerd. In de meeste opties is spuitwerk mogelijk, maar niet altijd. Bekijk hieronder voor welke methode jij het beste kunt kiezen.

Stucwerk (handmatig) Spuitwerk (spuitmachine)
Stucwerk kan zowel binnen als buiten worden toegepast Spuitwerk vereist een egale muren en is enkel een afwerking laag. Soms moet eerst een stucwerk laag worden toegepast.
Er zijn stucwerk soorten die geschikt zijn als onderlaag en andere vormen zorgen voor afwerking. Handmatig stucwerk kan op ieder oppervlak toegepast worden. Spuitwerk is alleen mogelijk in huis en niet buiten het huis.
Stucwerk is zeer stevig laag eb verschilt afhankelijk van de muur. Spuitwerk is een dunne laag afwerking van enkele millimeters, de muur eronder biedt de bescherming.
Stucwerk kan in diverse (korrel)structuren, kleuren, en patronen worden toegepast. Spuitwerk kan in diverse structuren en worden aangebracht.

Keuze 4: Wat zijn de kosten voor het stucwerk dat je wilt?

Om een goede keuze te maken is inzicht in de prijzen van de soorten stucwerk van belang. Hieronder geven we een overzicht van alle soorten stucwerk inclusief materialen en loonkosten. Soms is voorstrijken noodzakelijk dit kost 3,- per m2 extra.

Soorten materialen Gem. stucwerk prijzen per m2
Spuitwerk
Spackspuitwerk € 7 – € 12
Stucwerk
Pleisterwerk € 8 – € 15
Behang klaar of schilder klaar € 8 – € 20
Raap werk € 15 – € 30
Stucwerk: afwerken
Schuurwerk € 15 – € 20
Sierpleister (rustiekputz, spachtelputz of granol) € 12 – € 23
Leemstuc € 35 – € 65
Beton Ciré € 100 – € 150

buitenmuur stucen prijzen

Keuze 5: Wil je binnens- of buitenshuis laten stuken?

De prijzen voor buitenstucwerk verschillen van de prijzen die we hierboven hebben beschreven. Buitenstucwerk kost iets meer, het moet namelijk sterker zijn. Spachtelputz en schuurwerk zijn geschikte methoden voor buiten. Prijzen zijn exclusief voorbehandeling van muren. Vaak is cement materiaal nodig voor het egaal maken van buitenmuren.

Buitenmuur Gem. prijs per m2
Stuken Buitenmuur € 60 per m2

Keuze 6: Ga je voor een zelfstandige stukadoor of een bedrijf?

Dit is een persoonlijke keuze. Een zzp kan een goede vakman zijn met een scherpe prijs. Hij heeft namelijk geen overhead kosten. Een bedrijf kan wat duurder zijn, maar sommige mensen vertrouwen eerder een wat groter bedrijf dan een zzp er. Het is verstandig goed de offerte te vergelijken en eventueel om referenties te vragen. Via onze service vind je snel een goede stukadoor bij jou in de buurt. Vraag gratis offertes aan en u ontvangt spoedig reactie!

Laatste nieuws

Valkuilen verbouwen

februari 7, 2019

Ga je binnenkort verbouwen? In dat geval zal je niets aan het