Bouwkosten berekenen met handige calculators!

De kosten van een badkamerrenovatie berekenen

Een badkamerrenovatie brengt een heleboel kosten met zich mee, die moeilijk te berekenen zijn. Sommige websites spreken over een totaalbedrag, maar dan is niet altijd duidelijk wat er wel en wat er niet bij zit. Gemiddeld gaat men uit van € 4000,- voor een kleine badkamer tot wel € 15000,- voor een luxere.

Maak een overzicht van uw badkamerrenovatie

Om te beginnen moet u op een rij zetten wat u precies wilt. Misschien hoeft er slechts een deel vernieuwd te worden. Als u alles nieuw wilt, maar wel op dezelfde plaats dan hoeven de leidingen niet aangepast te worden. Dat scheelt tijd en geld. Die tijd is belangrijk, want een aantal weken zonder douche zitten is geen pretje, terwijl u wel smerig wordt door de werkzaamheden. Maak een overzicht van de werkzaamheden en welke dingen die u wel of niet wilt vervangen. Hieronder volgen de globale prijzen van diverse onderdelen.

Product Prijs
Ligbad € 200-1000
Complete douche € 800-2000
Bad/Douchecombinatie € 1000-2000
Complete toiletopstelling € 1000-2000
Wastafel en kraan € 200-1300
Badkamermeubel (inbouw) € 600-2000
Tegels € 20-45 per m²

Bij de prijzen zijn alle aanlegkosten meegenomen. De arbeidsuren komen er nog bij op. Er zijn meer mogelijkheden dan in de tabel staat. Zo kunt u een vloerverwarming inbouwen of het ventilatiesysteem vernieuwen. Sommigen kiezen voor een sauna-mogelijkheid. Er zijn opties genoeg.

Zelf doen?

U kunt de badkamerenovatie zelf doen, maar het nadeel is dat het werk dan meestal langer duurt en waarschijnlijk zult u voor sommige werkzaamheden vrienden of bekenden moeten vragen omdat de activiteiten zo uiteen lopen. Weet waar u aan begint en zorg dat u vlot door kunt werken. Wees er zeker van dat u alle materialen van tevoren in huis hebt, want uw gezin zal het niet leuk vinden als u toch een paar dagen moet wachten omdat u nog een aantal dingen moet bestellen voordat u verder kunt. “Niet leuk” is dan nog zacht uitgedrukt. Het is soms beter om voor een bedrijf te kiezen waardoor uw badkamer sneller klaar is. Dat zullen uw familie, vrienden of buren, waar u tijdens de verbouwing naar toe moet als u zich tot wilt douchen, ook op prijs stellen.
badkamer renoveren kosten

Een hele nieuwe badkamer

In sommige oude huizen zit de badkamer op een onlogische plaats. De eerste nieuwbouwhuizen uit de jaren 50 hebben de douche en toilet vaak achter de keuken in plaats van bij slaapkamer. Dat was makkelijker met de toevoer en afvoer van water. Als u een hele nieuwe badkamer wilt bouwen, moet er meer aangepast worden of zelfs aangebouwd. Sommige mensen willen graag een extra doucheruimte. Het kan allemaal, maar het kost uiteraard meer. Voordeel is wel dat een extra ruimte of betere lokatie het makkelijker maakt om uw huis te verkopen.

Laatste nieuws

Valkuilen verbouwen

februari 7, 2019

Ga je binnenkort verbouwen? In dat geval zal je niets aan het