Rolluik prijzen berekenen

rolluiken prijzen berekenen
Rolluiken zijn handige attributen die meerdere functies kunnen hebben: zon tegenhouden, inbrekers weren of het geluid van de naburige snelweg dempen. Als u overweegt om rolluiken aan te schaffen voor de deuren of ramen, heeft u ongetwijfeld één van deze redenen. En terecht, want rolluiken helpen dan uitstekend. Maar hoeveel kost het? Om online de kosten op te vragen, moet u een aantal gegevens paraat hebben.

Hoeveelheid luiken en oppervlakte

Ten eerste moet u beslissen hoeveel rolluiken u wilt hebben. Daarna moet u de oppervlakte opmeten. Hoe groter de luiken, hoe goedkoper het per stuk is (verhoudingsgewijs).

Materiaal

Hierna moet u bepalen van welk materiaal de luiken moeten zijn. De keus is tussen kunststof en aluminium. Dat is niet zomaar een keus tussen wat u het mooiste vindt. Een veel belangrijkere vraag is wat de reden is dat u een rolluik wilt plaatsen. Als u inbrekers wilt tegenhouden is een kunststof rolluik onvoldoende, en blijft alleen aluminium over. Gaat het alleen om bescherming tegen de zon dan is kunststof goed genoeg.

rolluiken kosten berekenen

Bediening

Handmatige bediening kost 10 tot 20 euro, en is het goedkoopst. Dat kan een band zijn of een slingerstang. Veel mensen vinden dit voor aluminium rolluiken te zwaar. Dan kunt u een schakelaar aanschaffen voor 80 tot 250 euro (afhankelijk ook van het soort schakelaar). Met een afstandsbediening bent u nog weer 100 euro duurder uit. Dit zijn prijzen per rolluik. Bij een schakelaar hangt het er ook van af hoe groot het luik is. Hoe groter, hoe sterker de motor moet zijn, hoe duurder de schakelaar.

Montage

De montage kost 100 tot 200 euro. Uiteraard kunt u zelf het rolluik monteren, maar dan moet u wel precies weten hoe dat zit. Bij de montage door een bedrijf is het vaak zo dat de montage per luik goedkoper wordt als u meerdere rolluiken tegelijk laat plaatsen. De manier van montage speelt een rol: een inbouw is duurder als een voorzet.

Extra mogelijkheden

Er zijn extra dingen mogelijk, zoals een zonnesensor, een insectenhor of anti-optilveren. U bepaalt zelf of u die wilt, maar u begrijpt dat dit de kosten wel hoger maakt. Voor al deze zaken geldt dat u eerst uw keuzes moet maken. Pas dan kunt u een goede online berekening maken van de kosten. Online offertes opvragen is op verschillende mogelijk.