Bouwkosten berekenen met handige calculators!

De ruimte op zolder extra vergroten, bijvoorbeeld wanneer u een slaapkamer creëert of wanneer u de gehele zolder wilt verbouwen. Met een dakkapel is dit simpel te realiseren. Het zorg niet alleen voor extra licht en meer uitzicht, de ruimte wordt over het algemeen makkelijker in te delen door doe toevoeging van extra (sta)ruimte.

De kosten van een dakkapel zijn voor een standaard uitvoering makkelijk online te berekenen. En met standaard bedoelen we hier de afmetingen die het vaakst worden gemaakt. Dit geeft nog niets aan over het materiaalgebruik en de afwerking. Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor kunststof dakkapellen. Deze hebben als groot voordeel dat het onderhoud minimaal is en dat kan best praktisch zijn op grootte hoogte. Maar ook in houten dakkapellen is er nog volop keuze waarbij er vaak een combinatie wordt gemaakt van kunststof en hout, waarbij de kozijnen wel van hout zijn.

Daarnaast is er nog de keuze uit een traditionele dakkapel of een prefab dakkapel. Bij een traditionele dakkapel wordt deze ter plekke bij u thuis opgebouwd. Een prefab model wordt gemaakt in de fabriek en kant-en-klaar bij uw huis opgetakeld en geplaatst.

De prijzen op een rij

De kosten voor een dakkapel zijn grotendeels terug te voeren op een drietal factoren, de breedte van de kapel, het materiaal en de hellingsgraad van het dak. Hieronder vindt u een overzicht met gemiddelde prijzen. Voor de hellingsgraad wordt hier uitgegaan van een hoek van 45 graden
houten dakkapel kosten berekenen

Houten dakkapel

Een traditioneel getimmerde dakkapel begint bij iets meer dan €3000,-. Hierbij heeft u houten kozijnen en een kunststof afwerking. Er zijn meerdere opties qua kleuren.

Afmeting Uitvoering Prijs
1,5 meter enkel draairaam € 3.130,-
2 meter enkel draairaam € 3.400,-
3 meter dubbel draairaam € 3.990,-
4 meter dubbel draairaam en een vast raam € 4.900,-
4 meter drie maal een draairaam € 5.010,-
5 meter dubbel draairaam en een vast raam € 5.560,-
5 meter drie maal een draairaam € 5.710,-

kunststof dakkapel kosten berekenen

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is verkrijgbaar vanaf een kleine € 3000,-. Hierbij worden de kozijnen vaak aan de buitenkant voorzien van een houtnerf en kunt u kiezen uit een aantal kleurstellingen.

Afmeting Uitvoering Prijs
1,5 meter enkel draai-kiep raam € 2.990
2 meter enkel draai-kiep raam € 3.090,-
3 meter dubbel draai-kiep raam € 3.890,-
4 meter dubbel draai-kiep raam en een vast raam € 4.800,-
4 meter drie maal een draai-kiep raam € 4.900,-
5 meter dubbel draai-kiep raam en een vast raam € 5.250,-
5 meter drie maal een draai-kiep raam € 5.420,-

Natuurlijk zijn er nog veel meer opties en formaten mogelijk. Daarnaast is het aan te raden meerder offertes op te vragen en daarbij een goed vergelijk te maken. Ook wat betreft de kosten die zijn inbegrepen. Denk hierbij aan afwerking, maar ook aan vergunning of bij een prefab-model de kosten voor het huren van een kraan om de kapel te plaatsen. Daarnaast zijn de opties tegen meerprijs vaak aan te brengen.

Laatste nieuws

Valkuilen verbouwen

februari 7, 2019

Ga je binnenkort verbouwen? In dat geval zal je niets aan het