Bouwkosten berekenen met handige calculators!

Als u een huis heeft dat al ruim 30 jaar oud is, zult u merken dat de stroomvoorziening in uw huis niet berekend is op alle elektronische apparaten die tegenwoordig gebruikt worden. Zo zullen de stoppen in uw meterkast waarschijnlijk wat verouderd zijn en wellicht moet u verschillende nieuwe groepen installeren. Daarmee wordt de spanning in uw huis gelijkmatiger verdeeld, zodat het de veiligheid van u en uw gezin gegarandeerd is.

Hoeveel kost het mij?

De kosten voor het vernieuwen van de elektriciteit in uw huis kunnen erg uiteenlopen. Er zijn meerdere factoren die hierop van invloed kunnen zijn. De eerste vraag die u uzelf moet stellen is wat u precies wilt laten vervangen. Het kan zijn dat u alleen de stroompunten en de bedrading wilt laten vervangen, in dat geval bent u relatief goedkoop uit. Een andere mogelijkheid is dat uw groepenkast niet berekend is op de hoeveelheid stroom die u gebruikt of dat deze verplaatst moet worden. In dat geval zal de prijs wat hoger uitvallen. Ook de afmetingen van uw huis en de samenstelling van uw gezin kunnen van invloed zijn op de kosten. Een huis met een grote hoeveelheid kamers heeft immers vaak meer lampen die tegelijkertijd aan staan en als uw meerdere kinderen bevat, gebruikt u uiteraard ook meer stroom dan wanneer u slechts met zijn tweeën bent.

elektra vernieuwen prijzen berekenen

Prijsindicatie

Het is bij het vernieuwen van uw elektriciteit verstandig om een gediplomeerde elektricien in te schakelen, zeker als u zelf niet zo handig bent. Dit kost u bij de meeste aanbieders ongeveer 40 euro per uur, maar zo weet u wel zeker dat het werk goed gedaan wordt en dat u en uw gezin geen veiligheidsrisico lopen. Ook is het verzekeringstechnisch beter: veel verzekeraars keren minder snel uit wanneer u al het werk zelf heeft gedaan dan wanneer er een professional aan te pas is gekomen. In het geval dat er een nieuwe groepenkast moet worden aangemaakt, bent u over het algemeen zo’n 1000 euro kwijt.

Over het algemeen gaat een complete vernieuwing van de elektriciteitsvoorziening van uw woning door een deskundige elektricien u gemiddeld zo’n 3000 euro kosten. Ongeveer 30 procent van deze kosten zitten hem in het aanschaffen van het materiaal, dus als u handig genoeg bent om alles zelf aan te leggen, kunt u hier 70 % op besparen. Zelfs dan kan het nog de moeite waard zijn om uw werk door een elektricien te laten controleren.

Laatste nieuws

Valkuilen verbouwen

februari 7, 2019

Ga je binnenkort verbouwen? In dat geval zal je niets aan het