Bouwkosten berekenen met handige calculators!

De kosten van kozijnen schilderen berekenen

Kozijnen schilderen is een werkje dat regelmatig moet gebeuren als u houten kozijnen heeft. Het verven van raamkozijnen van aluminium of kunststof is niet nodig. Het kan natuurlijk zijn dat u graag een andere kleur wilt voor een nieuwe uitstraling, en het daarom toch wilt doen. Bij houten frames is er wel de noodzaak. Het is handig om vooraf de kosten te berekenen van het schilderen van kozijnen.

Frequentie

De algemene richtlijn is om het buitenwerk elke vijf jaar te (laten) doen, en het binnenwerk elke zeven jaar te (laten) verven. De buitenkant heeft meer te lijden van zon en regen, die de verflaag aantasten. Daarom moet dat vaker geschilderd worden dan de binnenkant van de ramen. Verf beschermt het hout tegen rotten. Als u niets doet, zult u vroeg of laat de kozijnen moeten vervangen, en dan bent u duurder uit. Zoals gezegd is dit de richtlijn. Door de verflaag te bekijken kunt u kijken of het echt nodig is. Als er scheurtjes te zien zijn, of als er andere zichtbare beschadigen zijn (denk aan verkleuring of deukjes in het hout) wordt het tijd om de kozijnen onder handen te nemen. Hetzelfde geldt als de verf niet goed gehecht is. Dat laatste gebeurt als er verkeerde verf is gebruikt. Dan laat de laag los, geeft het af of zijn er blaasjes onder de verf te zien.

De kosten

De prijzen verschillen per schilder. Vandaar dat de onderstaande tabel een globaal overzicht geeft om de kosten te berekenen. De prijs zijn altijd inclusief de materialen. Buitenwerk is duurder omdat er speciale verf wordt gebruikt en vaak meer handelingen nodig zijn, zoals het opbouwen van steigers om bij de bovenste ramen te kunnen. Als u de kozijnen laat schilderen tijdens de winterperiode kunt u regelmatig een korting krijgen, die op kan lopen tot wel 30% (de zogenoemde winterschilder). Dat komt omdat schilders in de winter minder werk hebben en dan zichzelf goedkoper aanbieden. De prijs is aangegeven per uur en per vierkante meter. Dat laatste is makkelijker voor uzelf, omdat u zelf kunt meten hoeveel schilderwerk u heeft.

Rekenmanier

(inclusief btw, arbeidsloon, verf en materiaal)

Binnen of buiten: Prijs:
Per vierkante meter Binnen € 30-35
Per uur Binnen € 35-40
Per vierkante meter Buiten € 35-40
Per uur Buiten € 40-50

Het is raadzaam om bij diverse schilders offertes aan te vragen, zodat u kunt berekenen wie de goedkoopste is om uw kozijnen te schilderen. Via het landelijk opererende netwerk van schilder Van de Velde komt u in contact met meerdere schilders bij u in de buurt.

Vergeet niet uw schuifpui te onderhouden.schilderwerk kosten berekenen

Kosten besparen

U kunt op de kosten besparen door zelf een aantal dingen te doen, zoals het schuren. Dat spaart tijd. Bespreek met de schilder of hij hiermee akkoord gaat. Uiteraard kun u het hele schilderwerk zelf gaan doen als u tijd heeft. Dan heeft u alleen nog maar de kosten van de materialen (verf, kwasten, schuurpapier, terpentine, ammonia voor het afnemen). Zorg er dan wel voor dat u de juiste soort verf heeft. Op de verfblikken staat aangegeven voor welk soort ondergrond het geschikt is.

Laatste nieuws

Valkuilen verbouwen

februari 7, 2019

Ga je binnenkort verbouwen? In dat geval zal je niets aan het