Bouwkosten berekenen met handige calculators!

Een spijlenhekwerk is een bruikbare manier om uw terrein af te bakenen en te beveiligen. Voor het beveiligen moet het wel een aardige hoogte hebben. Maar een hek kan ook een mooie versiering zijn bij uw tuin. De kosten van het plaatsen hangen af van de lengte en hoogte, plus de wijze van bewerking van het hek.

Verzinkt of gecoat

Hekwerk is altijd van metaal. Dat wordt in een zinkbad gedompeld waardoor het hek niet gaat roesten. Het verzinkte hekwerk is de standaard. Daarna kan het gecoat worden. Bij het coaten wordt er verf aangebracht, dat daarna gebakken wordt. Dit geeft een veel mooiere aanblik. Het zal u niet verbazen dat gecoat spijlenhekwerk duurder is.

Andere variaties

Ronde spijlen zijn voor een spijlenhekwerk het meest gangbaar. Vierkant kan ook. Het voordeel daarvan is dat die nog moeilijker te buigen zijn dan ronde spijlen. Het is dus een betere beveiliging tegen inbrekers. Bovenop het hek kunt u ijzeren punten aanbrengen of prikkeldraad, om dezelfde reden. Iets heel anders is dat u een sierhekwerk kunt aanschaffen. Mooi om te zien, terwijl de stevigheid behouden blijft. Bekijk de leveranciers om te zien welke mogelijkheden er nog meer zijn, en wat voor prijskaartje er aan hangt.

spijlenhekwerk prijzen berekenen

Indicatie van de kosten

De prijs van een spijlenhekwerk kan per hekwerk specialist flink verschillen. Globaal kost een stuk hekwerk van 100×100 cm € 35-65 (verzinkt) of € 50-85 (gecoat). Bij de poorten kunt u kiezen tussen een inlooppoort, een schuifpoort of een draaipoort. De inlooppoort is het kleinst en daarmee het goedkoopst. Hier moet u uitgaan van € 240-290 (verzinkt) of € 270-300 (gecoat) De schuifpoort is het duurst en is meestal minimaal € 1000. Het plaatsen en de montage van het spijlenhekwerk komt nog bovenop het materiaal. U kunt het plaatsen zelf doen, maar er komt wel wat bij kijken om een hek stevig in de grond te verankeren.

Budget bepalen en offertes aanvragen

Het is verstandig om eerst te kijken welk budget u in gedachten heeft. Daar kunt u dan het soort hekwerk bij kiezen dat daar in past, waarbij u natuurlijk wel moet zorgen dat u voor de hele lengte genoeg spijlhekwerken heeft. Dan kunt u vrijblijvend offertes opvragen.

Laatste nieuws

Valkuilen verbouwen

februari 7, 2019

Ga je binnenkort verbouwen? In dat geval zal je niets aan het