Bouwkosten berekenen met handige calculators!

Als uw huis ouder is dan 30 jaar dan bestaat de kans dat de elektriciteitsvoorziening van uw huis niet is berekend op het aantal elektronische apparaten dat er tegenwoordig gebruikt wordt. In dat geval is het vaak verstandig om uw groepenkast (in de volksmond ook wel stoppenkast) te laten vervangen. Dit geldt ook voor wanneer u de elektra in uw uw keuken uitbreidt of u uw oude meterkast laat vervangen.

Wat moet ik weten?

Vaak wordt bij het vervangen van een oude groepenkast de hoeveelheid groepen ook uitgebreid. Zo is uw stroomvoorziening beter berekend op het stroomverbruik van tegenwoordig. Als u goedkoper uit wilt zijn, kan u ook ervoor kiezen om een deel van de groepenkast te laten vervangen. Dit geeft u uiteraard ook minder capaciteit. U kunt ook geld besparen op het installeren zelf wanneer u ervoor kiest om de groepenkast zelf te vervangen. Dit wordt echter niet aangeraden, tenzij u precies weet wat u doet. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de stroom goed te verdelen, zodat u verschillende huishoudelijke apparaten zoals uw wasmachine, vaatwasser en droger tegelijkertijd kunt laten draaien. Bovendien betalen verzekeraars ook makkelijker uit wanneer er schade is aan uw stroomvoorziening als deze is aangelegd door een gediplomeerde elektricien.
prijzen groepenkast vervangen berekenen
Naast het vervangen van de groepenkast, moet u deze ook laten aansluiten en aarden. Hiervoor maakt u ook extra kosten die vaak over het hoofd gezien worden. Daarnaast hangt de prijs ook af van het aantal groepen dat u wilt laten vervangen. De meeste huizen hebben 4 tot 8 groepen in hun meterkast, maar het kan zijn dat dit aantal voor uw huis en uw stroomverbruik niet voldoende is. Hoeveel u er nodig heeft is gemakkelijk uit te rekenen. De meeste groepen kunnen een belasting van 3680 Watt aan. Reken uit hoeveel Watt uw apparaten in huis gebruiken en u kunt berekenen hoeveel Watt en dus hoeveel stoppen u in totaal nodig heeft.

Prijsindicatie

De kosten voor het vervangen van een groepenkast is natuurlijk afhankelijk van wat u precies beslist. Voor een groepenkast met 6 groepen bent u gemiddeld zo’n 700 euro kwijt en dit kan oplopen tot een bedrag van 900 euro voor een groepenkast met 10 groepen. Daarbij komen vaak ook de kosten voor het aarden, deze bedragen gemiddeld ongeveer 200 euro. Hierbij is overigens de prijs van de elektricien meegenomen. Bij de meeste elektriciteitsbedrijven kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Laatste nieuws

Valkuilen verbouwen

februari 7, 2019

Ga je binnenkort verbouwen? In dat geval zal je niets aan het